Relationship Coach

Az idő körüli vita

Hányszor hallottad már, „van időd” vagy hogy „ráérsz”, és biztos vagyok benne, hogy hallottad azt is, amit Buddha mondott: „A legnagyobb hiba az, hogy azt hiszed, van időd”.

Személy szerint úgy gondolom, hogy az emberek egyik legnagyobb hibája az életben, hogy hátra dőlnek, és elhiszik a délibábot, hogy van idejük.

Milyen gyakran fordul elő veled, hogy azt gondolod „majd később megcsinálom”, „majd talán máskor”, „majd később hívom/beszélek/találkozom vele/meglátogatom” … de aztán rájössz, hogy a lehetőség elszállt, azt a helyet bezárták, az az ember végleg elment …

Tudomásul vetted, hagytad, hogy elillanjon, észre sem vetted, magától értetődőnek vetted … és ez az emberek túlnyomó többségének részévé tesz, akik nem veszik észre az idő komolyságát, amíg valami megváltoztathatatlan, valami (általában) tragikus nem történik.

Gondolom mindezt már hallottad, mindezeket túl vagy.

És biztos vagyok abban is, hogy hallottad a megoldást is. Itt csak emlékeztetlek rá.
Ez nem boszorkányság, elég egyszerű.

Valójában, bár mi, emberek az időt 3 részre osztjuk – múlt, jelen, jövő –, csak a jelennel való kapcsolatodra kell koncentrálnod.

Az az, ami számít.

Csak az számít.

A múlt elmúlt, nem lehet megváltoztatni; a jövő még nincs itt, nem ismerheted.

Hacsak nem értetted ezt már meg, hacsak nem ragadtad már meg, akkor arra bíztatlak, hogy először ezt a kapcsolatot gyógyítsd meg, minden más kapcsolatod előtt.

Miután barátok lettetek, elfogadtad az idő kiszámítható múlását és rájöttél, hogy mit is jelent valójában a most, akkor az életed áramlásba kerül (a flow-ba), megérkezel a mába, onnantól kezdve egész életedet a jelenben tudod élni, értékelni fogod és a legtöbbet fogod kihozni belőle.

Shakespeare gyönyörűen összefoglalta, mikor azt írta: „Az idő nagyon lassú azoknak, akik akarnak, nagyon gyors azoknak, akik félnek, nagyon hosszú a szomorúaknak és nagyon rövid az ünneplőknek, de azoknak, akik szeretnek, örök”.

Az idő az élet megbízható része. Mindig ott van, mindig ugyanaz, soha nem ítélkezik, soha nem tesz kivételt.

Te vagy az, az egyén, aki vagy megbarátkozol vele, vagy ellenségként kezeled.

Mindez a fejedben, a gondolataidban, az érzéseidben van.

És ez nagyszerű hír, mert hacsak már te és az idő nem vagytok a legjobb barátok, minden a hatalmadban van, hogy jobbá tedd ezt a kapcsolatot!

Élvezd ki az idődet!