Relationship Coach

Ellenkezés egy pszichológussal

Most olvastam egy interjút egy nagy nevű klinikai pszichológussal, szexuálpszichológussal.

Első olvasásra úgy voltam vele, hogy hú de nagyon nem értek egyet vele.

Aztán beszélgettem róla egy barátommal, és a pontosság kedvéért újraolvastam a cikket.
Minél többet olvastam, annál inkább úgy éreztem, hogy NEM, ez baromság!!!

Persze, magasan képzett és nagyon tapasztalt a szakmájában, de annak alapján, amit olvastam, kíváncsi lettem, milyen partnerei voltak/van és milyen a szexuális élete … vagy akár az is lehet, hogy megint csak egy rossz újságíró összevágott néhány dolgot, és “eladta” hiteles interjúként.

Akárhogy is … az egyik állítás az volt, hogy a nő teljes teste erogén zóna, míg a férfinak csak egy ilyen területe van. Igazán?

Munkám során, és azon kívül is, milliónyi beszélgetést folytattam ügyfelekkel és barátokkal, akik közül senki sem értett volna egyet a fentiekkel.

Nem beszélve azokról a férfiakról, akikkel szexeltem, mindegyiküknél megtapasztaltam, hogy több olyan területük is volt, ahol ha játszadoztam velük, „álló” eredményeket láthattam. Ami pedig engem illet, vannak olyan részei a testemnek, amelyeket akármennyire is kényeztetne a partnerem, soha nem váltana ki belőlem erotikus izgalmat.

A másik dolog, amitől kiakadtam az volt, hogy azt mondta, a pároknak nem kell mindent őszintén megbeszélniük, mert: „Ha valaki őszinte, akkor be akarja bizonyítani az álláspontját, és ez egyenes út a konfliktushoz. Továbbá, – kérdezi – ugyan miről kéne beszélni? Hogy mit kell csinálni? Az olyan lenne, mint egy GPS.”

Na ne!
Először is, az, hogy valaki őszinte, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy igaza is van.

Őszintének lenni azt jelenti, hogy ezt gondolom, ezt jelenti számomra, így látom/érzem/értem, amiről éppen szó van.

Az őszinteség azt jelenti, hogy nem öntöm le cukormázzal a szart, nem teszek/mondok/veszek el/fogadok el semmit csak azért, hogy a másik kedvében járjak, miközben nem értek azzal egyet.

Az őszinteség lehetőséget ad arra, hogy megismerjük egymás valódi lényét, a valódi érzéseit/szükségleteit/kívánságait/elvárásait … és így teret adunk az értelmes KOMMUNIKÁCIÓNAK, nem pedig a konfliktusoknak.

Mit kellene megvitatni? Bármit. Mindent. Akármit.

És igen, ha szexről van szó, mondd el a partnerednek, hogy mit szeretsz és mit nem szeretsz, és tudasd vele, mi működik neked. Ez nem jelenti azt, hogy a szex unalmassá fog válni, hiszen, ha van egy kedvenc úti célod, még a GPS is különböző útvonalakat kínál, amelyek odavezetnek. Így van ez a szexben is. A végső cél valószínűleg adott, de az, ahogyan odajuttatod a párodat, az a kreativitásodon, a lelkesedéseden, szereteteden, törődéseden, a türelmeden, a játékosságodon és természetesen a fizikai képességeiden is múlik.

Szóval kérlek, a saját érdekedben is, a kapcsolatod érdekében is kommunikálj, kommunikálj folyamatosan és kommunikálj őszintén!